Selecteer een pagina

Graag zijn wij je van dienst

Met jouw persoonlijke pensioen- en inkomensvraagstukken helpen wij je op weg naar een mooie toekomst.

Het adviestraject ziet er als volgt uit; 

Kennismaking – De eerste kennismaking is kosteloos. Tijdens dit gesprek inventariseren wij of en hoe wij je kunnen helpen. Vervolgens werken wij een offerte uit en geven aan welke informatie wij nodig hebben. 

Analyse en advies – Na ontvangst van de benodigde informatie gaan we aan het werk. We werken een advies voor je uit.  

Persoonlijke toelichting – We nodigen je uit voor een persoonlijke toelichting . Uiteraard besluit je zelf of je ons advies (volledig) volgt. 

Bemiddeling – Als je het eens bent met ons advies gaan we de geadviseerde acties uitvoeren. Als daarvoor financiële producten nodig zijn dan regelen wij dit van a tot z.  

Beheer – Als alles is geregeld gelden er voor een aantal financiële producten afspraken over onze toekomstige dienstverlening. 

Wat is ons specialisme

Pensioen voor je medewerkers

Wil je als werkgever je medewerkers binden en aanvullend belonen met een goede pensioenregeling? Of is er al een pensioenregeling maar moet er opnieuw een overeenkomst met een pensioenuitvoerder worden afgesloten? Het ontwerp van een regeling, de selectie en aanbesteding bij een pensioenuitvoerder is bij ons in goede handen. Samen bespreken we de wensen en de verschillende mogelijkheden. En wanneer de regeling eenmaal loopt, ontzorgen wij je en is het mogelijk de medewerkers te informeren. Dat doen wij met heldere communicatie rondom de pensioenregeling, zodat de medewerkers waarderen wat ze krijgen en ze een uitzicht hebben op een lekker leven later!

 

Pensioen, verzuim en arbeidsongeschiktheid gaat allemaal over de secundaire arbeidsvoorwaarden. Het biedt voordelen om dit in samenhang te beoordelen. Wij helpen ook als je medewerker even niet kan werken vanwege medisch ongemak. Je bent als werkgever dan namelijk wel verplicht het loon door te betalen.

Dit risico is goed over te dragen aan een verzekeraar. Samen selecteren wij de uitgangspunten en de gunstigste aanbieder.

Ook wil je misschien zekerheid dat medewerkers bij arbeidsongeschiktheid niet in financiële problemen komen. Dat kunnen wij voor je regelen met aanvullende regelingen. Dit is bijvoorbeeld een WIA-excedentregeling of de een WGA-aanvulling. Wij informeren en adviseren je graag over alle mogelijkheden.

Een mooie oude dag voor jou als ondernemer

Voor ondernemers is lijfrente een mooie en veelal fiscaal gunstige oplossing voor het opbouwen van pensioenvermogen. Met onze expertise kunnen wij elk pensioen en lijfrente vraagstuk voor u oplossen. Ook als het gaat om een stamrecht of pensioen in eigenbeheer beschikt PensioenPlaza over veel expertise.

 

Heb je het als ondernemer goed voor elkaar en wil je dat ook als het misschien even tegenzit? Eén op de tien ondernemers krijgt op enig moment met arbeidsongeschiktheid te maken. Als je door ziekte niet meer kunt werken, is het fijn als de financiën goed geregeld zijn.

 

Vind je een verzekering voor arbeidsongeschiktheid duur? Er zijn veel mogelijkheden om de premie te beïnvloeden, waardoor de verzekering betaalbaar blijft. Kies je bijvoorbeeld voor een uitkering tot de AOW-leeftijd of tot een lagere leeftijd? Door te kiezen voor een lagere eindleeftijd zal de premie aanzienlijk dalen. Maar dan heb je bij arbeidsongeschiktheid vanaf die leeftijd geen inkomen tot je pensioen begint. Dan is een goede pensioenvoorziening die eerder in kan gaan natuurlijk erg fijn. De lagere premie voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering kan worden gebruikt om te sparen voor je pensioen. Als je niet arbeidsongeschikt raakt, is het geld niet verdwenen en heb je ook direct iets geregeld voor je pensioen. Verder kijken dan alleen verzekeren! Dat is wat wij voor je doen.

 

Bij overlijden is voor de partner van een werknemer veelal een levenslange uitkering geregeld in de pensioenregeling. We zien regelmatig dat ondernemers hier niet bij stil staan. Gelukkig is de kans op overlijden relatief klein. Een overlijdensrisicoverzekering hoeft dan ook niet veel te kosten maar kan voor de nabestaanden wel een groot verschil maken.

Een financieel plan (inzicht)

Vind je genieten belangrijk? Nu, maar ook straks? Of wil je minder werken of stoppen met werken maar weet je niet wat dit financieel betekent?

Dan is een financieel plan iets voor jou. Door het uitwerken van verschillende scenario’s krijgt je inzicht in de financiële impact. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer je stopt met werken? Wat als je minder inkomsten krijgt als je even niet kúnt werken? En wat is er geregeld voor je nabestaanden wanneer je komt te overlijden? Je krijgt tips voor hoe je in elke situatie over voldoende inkomsten beschikt én nu ook lekker kunt blijven genieten.

Als je je nu bezighoudt met je financiële situatie nu en in de toekomst, dan geeft dat rust en overzicht. Je hebt de financiën voor later geregeld. Een fijn gevoel.

 

Stop je met werken en wil je het pensioen of lijfrentekapitaal laten uitkeren?

Wij regelen het (fiscaal) zo gunstig mogelijk voor je. We vergelijken de tarieven en voorwaarden van banken en verzekeraars en houd rekening met de fiscale situatie nu en in de toekomst. Ook bespreken we de verschillende mogelijkheden. Wanneer laat je je pensioen of lijfrente uitkeren? Kies je voor een tijdelijke uitkering of juist levenslang? Wil je beleggen of kies je voor garantie? Moet de uitkering in de eerste jaren hoger zijn en daarna dalen? Omdat je dit vaak maar één keer in je leven beslist, wil je het natuurlijk wel goed doen.

 

Wil je eerder stoppen met werken? Of kijken of dat mogelijk is?

Wij maken dat voor jou inzichtelijk en geven je financiële tips waarmee je geld bespaart. Laatst hadden wij bijvoorbeeld een klant die eerder wilde stoppen met werken en zijn pensioen direct in wilde laten gaan. Echter, na aanvraag van een opgave bleek dat vervroegd stoppen met werken een veel lager pensioen zou opleveren vanaf zijn AOW-datum. En vóór de AOW-datum zou hij nog meer belasting over zijn pensioen betalen ook. Daarom was ons advies om zijn pensioen níet te vervroegen. Om toch voldoende inkomen te hebben, adviseerde wij om zijn spaarhypotheek om te zetten naar een aflossingsvrije hypotheek. Dat betekende een lagere aflossingsverplichting en dus lagere maandlasten. Er was immers al voldoende overwaarde op de woning. Voor het aanvullen van zijn inkomen sprak de klant zijn eigen vermogen aan, dat anders belast zou worden in box III (en tegenwoordig is de belasting op vermogen hoger naarmate het vermogen groter is). Met financiële tips konden wij deze klant helpen aan een hoger pensioen. Dit is natuurlijk maar één voorbeeld van een situatie. Elk geval is anders. Wil je tips voor jouw specifieke situatie? Wij helpen je graag met persoonlijk advies.

Veelgestelde vragen

Waarom sparen voor later?

Geld reserveren zodat je er voor langere tijd niet meer aan kunt komen. Dat klinkt niet heel interessant, toch zijn er zeker redenen waarom dit verstandig is. Allereerst is er het fiscale voordeel. Je betaalt na je AOW-leeftijd tot een bepaald inkomen een lagere inkomstenbelasting. Dit komt omdat je de premie voor de AOW en ANW (17,90%) niet meer verschuldigd bent. Deze premie wordt geheven in de eerste twee belastingschijven. Het geld dat je nu inlegt is aftrekbaar tegen de huidige belastingtarieven. Dat betekent veelal een hoger voordeel (17,90%) ten opzichte van de belasting die je later terugbetaalt. Ook telt je gespaarde pensioenvermogen niet mee voor de vermogensrendementsheffing in box III. En kan het ook een voordeel zijn dat je het geld niet meer voor andere doeleinden kan gebruiken zodat het er later nog is.

Hoe kan ik als zelfstandige sparen voor later?

Voor zelfstandigen is er onder andere de mogelijkheid om via een lijfrente fiscaal vriendelijk te sparen voor later. Een lijfrente is flexibel omdat er geen betalingsverplichting is. Je wil immers alleen geld inleggen op je lijfrenterekening als dat fiscaal gunstig is en als er voldoende reserve is. Het moment waarop je de lijfrente laat uitkeren kun je flexibel kiezen en bij arbeidsongeschiktheid heb je de mogelijkheid om het lijfrentekapitaal te gebruiken om je inkomen tijdelijk aan te vullen. Er zijn lijfrenterekeningen mogelijk met een gegarandeerd rendement maar ook op basis van beleggingen.

Wat kost advies?

De eerste kennismaking is altijd kosteloos. Graag horen wij waar  we je mee kunnen helpen en geven wij je uitleg over het traject. Je ontvangt een prijsopgave op basis van het aantal te besteden uren. Na akkoord op de prijsopgave en ontvangst van de gevraagde informatie starten de werkzaamheden. Je ontvangt een persoonlijke toelichting bij het uitgewerkte advies.

Wat is pensioen eigenlijk?

Pensioen is inkomenszekerheid voor nu en later! Voor degenen die van een inkomen afhankelijk zijn: jijzelf of een werknemer, maar ook eventuele partner en/of kinderen. Of het nu gaat om vermogen vormen voor je oude dag of de risico’s afdekken als het inkomen wegvalt vanwege arbeidsongeschiktheid of overlijden.

Pensioen is uitgesteld loon!

Wat kan ik zelf regelen?

Via mijnpensioenoverzicht.nl heb je inzage in alle pensioenen die je via werkgevers hebt opgebouwd of nog kunt opbouwen. Dit geeft al een redelijk goed beeld van het te verwachten pensioen. Er wordt rekening gehouden met de AOW-uitkering. Ook tref je hier een indicatie van het netto-inkomen dat je kunt verwachten. Vanuit dit overzicht is het mogelijk te bepalen of er aanvullende regelingen noodzakelijk zijn voor een goed pensioen of dat je bijvoorbeeld eerder kunt stoppen met werken of juist een dag minder kan gaan werken omdat je langer moet doorwerken.

Kantoor Assendelft

Communicatieweg Oost 12
(De watertoren – 7de etage)
1566 PK  Assendelft 

 

Kantoor Nieuwe Niedorp

Watersnip 9
1733 BG  Nieuwe Niedorp

Direct advies